top of page
Keresés
  • reformatusffm

Légy találékony!

Frissítve: 2019. jún. 3.


"Megbontották a tetőt..." (Márk 2:4)


Mary Engelbreit mindig is arra vágyott, hogy gyermekkönyveket illusztráljon, de a pályaválasztási tanácsadója azt mondta neki: "Ehhez maga nem ért. Legyen gyakorlatias! Szerezzen diplomát és legyen tanítónő!" Mary elkezdett egy képkereskedésben dolgozni, kitanult mindent, amit lehetett a festészetről, megismerkedett olyan művészekkel, akik megéltek abból, hogy azt tették, amit szeretnek. Szülei támogatását maga mögött tudva azt mondta magának: "Lehet belőled művész. Ha el tudod képzelni, meg is tudod valósítani."

Mivel nem hagyta, hogy a sikerhez vezető hagyományos utakon felbukkanó akadályok megállítsák, Engelbreit országosan elismert művész lett és egy saját magazint is elindított.


Proust az mondta: "A felfedezés igazi útja nem az új tájak keresése, hanem az, ha új szemmel nézünk a világra."


Tanulj meg kreatívan gondolkodni, és ne feledd, a jó ötletekért meg kell izzadni! Számíts a problémákra, és ne hagyd, hogy gyengítsék elszántságodat!


Négyen próbálták béna barátjukat Jézushoz vinni, de nem tudtak átjutni a tömegen, ezért "megbontották a tetőt ott, ahol ő volt, és a résen át leeresztették az ágyat, amelyen a béna feküdt" (Márk 2:4).

Jézus látta cselekvő hitüket, és megjutalmazta azzal, hogy meggyógyította a férfit.


Szinte mindenre lehet megoldást találni, ha rászánod térdeidet az imádságra, és kitartasz.


Rebecca Barlow Jordan mondta: "Az igazi kreativitás nem áll meg az inspiráció szakaszánál. Sokan próbálkoztak sikertelenül, mert nem tudták leküzdeni az akadályokat. Az igazi művész hit által látja a befejezett képet. Mindannyian művészek vagyunk, és Isten feladatot bízott ránk. Arra bátorít, hogy élvezzük munkánk gyümölcsét. De az igazi áldás nem csupán az a tudat, hogy leküzdöttük az akadályokat.. [hanem az], amikor a kreativitás isteni eredete beigazolódik, és ezzel dicsőséget szerez Istennek."





6 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
Beitrag: Blog2_Post
bottom of page